X

Mi az a SEO?

Mi az a SEO?

A digitális marketing világa az elmúlt néhány évben hatalmasat bővült. És ennek egy jelentős részét a SEO, azaz a keresőoptimalizálás teszi ki.

Minden egyes vállalkozás arra törekszik, hogy magasabb helyezést érjen el a SERP-ben. Na tessék, még el sem magyaráztuk igazán, hogy mi az a SEO és máris itt egy újabb „titokzatos” kifejezés.

A SERP a Search Engine Result Page angol szavak rövidítése.

Ami azt jelenti magyarul, hogy a keresőmotor találati oldala. Mivel egyre több internet használó keres a keresőmotorokkal termékekre vagy szolgáltatásokra, azok a weboldalak teljesítenek jól a keresési eredményekben, amelyek erre a folyamatra optimalizálva vannak.

Visszatérve a SEO-ra, szóval érdemes a weboldalát egy megbízható SEO-stratégia mentén optimalizálnia.

A SEO a keresőoptimalizálás rövidítése.

De ez már föntebb is kiderült. A keresőoptimalizálás pedig egyszerűen fogalmazva az Ön weboldala teljesítményének javításának folyamata annak érdekében, hogy javítsa láthatóságát a keresőmotorokban. Ilyen például a Bing vagy a Yahoo, de a legelterjedtebb – és Magyarországon szinte egyedüliként használt – a Google.

A SEO elsődleges célja, hogy egy weboldal az első helyre kerüljön a kereső(k)ben, vagy legalább az első oldali találatok között helyezkedjen el.

Fontos tudni, hogy a SEO az ún. „organikus keresés„-ről szól, ami azt jelenti, hogy a felhasználó olyan keresési eredményeket kap, amelyeket nem befolyásolnak a fizetett hirdetések. Ehelyett ezeket az organikus találatokat a keresőmotor rendszere a keresési lekérdezés szempontjából való relevanciájuk szerint rangsorolja.

A keresőoptimalizálás magában foglalja a kulcsszókutatást, a webhely auditálást, a webhely optimalizálást, a linképítést, a tartalommarketinget (és még sok mást).