X

10 ok, hogy miért szükséges weboldal minden cégnek

10 ok, hogy miért szükséges weboldal minden cégnek?

Nem biztos benne, hogy az Ön cégének is szüksége van weboldalra? Hadd mutassunk tíz okot, melyek bemutatják a céges weboldalak előnyeit.

Tíz ok, amiért szüksége van weboldalra egy vállalkozásnak

1. Egy weboldal professzionális megjelenést biztosít

A mai fogyasztók több, mint 80%-a úgy gondolja, hogy amennyiben van egy weboldala a cégnek, az hitelesebbé teszi azt azokkal a cégekkel szemben, melyek csak közösségi médiás platformon jelennek meg. Utóbbiak ugyanis „kamu” cégek is lehetnek, azaz a „rövid időre feltűnünk, learatjuk a piacot, gyorsan eltűnünk” típusúak. Egy saját céges weboldal tökéletes hely a vállalkozása által megszerzett szakmai tanúsítványok vagy díjak bemutatására is, nem beszélve a számtalan referenciáról.

Ezen túlmenően, ha saját weboldala van, létrehozhat egy, a weboldal domain címét tartalmazó „márkás” e-mail címet (pl. jozsef @ enoldalam . hu), amely professzionális megjelenést ad minden levelezéséhez, különösen akkor, ha eddig magán e-mail címet használt üzleti tevékenységéhez.

2. Weboldala új ügyfeleket hozhat Önnek a Google kereséseken keresztül

Lehet, hogy most elégedett vállalkozása jelenlegi méretével, de minden cégnél van ügyfél fluktuáció. A fenntartható, folyamatos siker érdekében új ügyfeleket kell találnia, és ennek egyik legjobb módja az, ha láthatóbbá teszi magát a Google keresésekben. A közösségimédia-hálózatokat is indexeli a Google, és a közösségi médiában közzétett bejegyzések is megtalálhatók a keresőmotorral, de egy weboldal SEO tevékenységen keresztül számos további ügyfélszerzési területhez biztosít tulajdonképpen hozzáférést. A SEO pedig a kulcsa annak, hogy vállalkozása megjelenjen a Google keresési találatok előkelő helyein.

A „keresőoptimalizálás” kifejezés félelmetes lehet, de a gyakorlatban ez egy meglehetősen egyszerű tevékenység. Beírja a vállalkozásához kapcsolódó szavakat és kifejezéseket egy kulcsszókutató eszközbe, kitalálja, hogy melyikkel érheti a legnagyobb forgalmat a Google keresőből, majd e kifejezések köré építi fel a weboldalai tartalmat. Általános szabály, hogy minden tartalomnak más kulcsszóra kell összpontosítania, hogy a tartalomlista bővülésével a webhely több kulcsszóra tudjon rangsorolni.

3. Érthetően, könnyedén bemutathatja termékeit és szolgáltatásait

Kiváló minőségű fényképek megjelenítésével weboldalán megmutathatja a potenciális ügyfeleknek, hogy mit kaphatnak, ha Önnel dolgoznak.

Használhatja weboldala kialakítását és a kiemelt képeket arra is, hogy az oldal látogatói képet kapjanak, milyen érzés lehet belépni az Ön üzlethelyiségébe, éttermébe, kertjeibe, stb., ami éppen fizikailag az Ön vállalkozásához tartozik.

Egy másik dolog, amit megtehet, hogy olyan fontos információkat tesz közzé termékeiről és szolgáltatásairól weboldalán, amik segítségével biztos a megfelelő látogatókat vonzza oda. Ha például éttermet üzemeltet , érdemes megjelölnie az étlapján minden olyan tételt, amely gluténmentes, hogy a gluténérzékenyek tudhassák, hogy az Ön éttermében étkezhetnek.

4. Weboldalán jól látható helyen jelenítheti meg legjobb értékeléseit és ajánlásait

A legjobb értékelések és/vagy ajánlások jól látható módon történő megjelenítése webhelyén remek módja annak, hogy látogatói bizonyítékokat szerezzenek arról, hogy érdemes az Ön szolgáltatását/termékét választaniuk. Az ajánlás beszerzése történhet személyes vásárlói ajánlások begyűjtésével.

Ha vállalkozásáról megjelentek cikkek újságokban vagy népszerű helyi blogokban, online magazinokban, akkor ezeket is kiemelheti.

A legjobb értékelések közzététele weboldalán egyúttal azt a másodlagos célt is szolgálja, hogy állandó archívumot hoz létre belőlük. Így még akkor is elérhetők maradnak az Önről szóló legjobb vélemények, ha a harmadik felek véleményező webhelyei a jövőben bezárnak.

5. Egy weboldal arra ösztönözheti az ügyfeleket, hogy lépjenek kapcsolatba Önnel

A weboldal nagyszerű hely arra, hogy elérhetőségeit könnyen elérhetővé tegye a potenciális ügyfelek számára. Akár fejlécben vagy láblécben is közzéteheti kapcsolatfelvételi adatait, így azok minden egyes oldalon megjelennek.

Manapság a weboldal-készítők egy kapcsolatfelvételi űrlap létrehozását is elvégzik, amely megvédheti üzleti e-mailjeit a spamektől.

6. Integrálhatja weboldalát a Google Térképbe, így még könnyebben megtalálhatják Önt

A Google Térkép lehetővé teszi, hogy a térképet közvetlenül az oldala tartalmaiba ágyazza be.

A beágyazott térkép segítségével azok is könnyen megtalálhatják vállalkozását, akik nem töltenek sok időt a környéken. Ez különösen akkor jó, ha rendezvényeket szervez, mivel olyan embereket vonzanak magukhoz, akik egyébként nem szoktak járni a vállalkozása környékén.

7. Weboldalával meghatározza a helyét az iparágban

2021-ben a kisvállalkozások több, mint 70%-ának van webhelye , és az ügyfelek több, mint 80%-a az interneten tájékozódik, mielőtt megvásárolna bármit is. Más szóval, ha a versenytársai online vannak, Ön pedig nem, akkor ezek a versenytársak lépnek kapcsolatba először az Ön területén létező potenciális ügyfelekkel.

A weboldal létrehozása lehetőséget ad arra, hogy megoszthassa vállalkozása lényegét, meghatározza az iparágban betöltött szerepét, és kapcsolatba léphessen azokkal az ügyfelekkel, akiknek pont arra van szükségük, amit Ön nyújt.

8. Ja, és nem kell megijedni, a weboldalak kezelése nem egy ijesztő dolog

A modern weboldal motorok, mint például WordPress, megkönnyíti a oldalak kezelését bármilyen programkód kód ismerete nélkül. A WordPress is már átállt az adminisztrációs felületein blokkszerkesztőre, ami a laikusnak is egyszerűvé teszi a használatot. Más szóval, soha nem volt ilyen egyszerű a funkcionális, és esztétikus weboldal létrehozása.

9. Egy weboldal hosszú távon biztosítja a sikert

2021 januárjában csaknem 4,66 milliárd ember (a világ népességének 59,5%-a) használta az internetet. Sok országban a százalékos arány jóval magasabb. Az Egyesült Államokban például az emberek több mint 90%-a internetezik .

Weboldal nélkül vállalkozása láthatatlan ezeknek az embereknek. Ahogy haladunk tovább a digitális korszak felé, vállalkozása mindenki számára láthatatlan lesz, hacsak nem fektet be egy weboldalba.

Tehát ahhoz, hogy versenyképes maradhasson ebben az egyre digitálisabbá váló világban, az Ön vállalkozásának is fel kell lépnie az internetre.

10. Mindezen előnyökhöz vagyonok kiadása nélkül juthat hozzá

A webhely készítése nemcsak egyszerűbb, mint korábban, de megfizethetőbb is. A WordPress, amelynek használata az egyik legnépszerűbb módja a weboldal-készítésnek, 100%-ban ingyenes, ha az alapszoftvert tekintjük. Ha hozzáad egy ingyenes WordPress-témát, és olcsó webhelytárhelyet bérel, akkor nagyon alacsony költséggel üzemelhet.

Ha viszont profi megjelenést és keresőoptimalizált weboldalt szeretne, akkor sem ugrik az ár a csillagokig. Nálunk ide kattintva tekintheti meg, hogy mennyibe kerül egy professzionális céges weboldal.